İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

KKTC'de Gayrimenkullerin Tapu Türleri Nelerdir?

KKTC'de gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına çıkan, alıcının aklını karıştıran en önemli konulardan biridir. ED Plus Estate olarak  www.edestate.com ziyaretçilerini bu üç çeşit tapu/koçan türünü sizlere en kolay şekilde açıklamaya çalışalım. Kuzey Kıbrıs'da tapu yerine genellikle koçan terimi kullanılır.


* Türk Koçanı/Tapusu: Kıbrıslı Türklerin 1974’ten önce sahip olduğu gayrimenkule ait olan tapu/koçan türüdür. Yatırımcılar bu türde gayrimenkule yatırım yapmayı bazen avantaj sayabilir.

* Eşdeğer Koçan/Tapu: 1974’ten önce Rum kökenli kişilere ait olan, fakat 1974’ten sonra Güney Kıbrıs'tan göç eden Türklere, bıraktıkları yerlere karşılık olarak verilmiş koçan/tapu çeşididir.

* Tahsis Koçan/Tapu: 1974’den önce Rum kökenli kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri, 1974’den sonra KKTC devleti savaş gazilerine ve ailelerine, Türkiye Cumhuriyeti'nden adaya yerleşmesi için davet edilenlere, Güney Kıbrıs'da Kuzey Kıbrıs'a gelip herhangi bir malı olmayanlara verilen veya tahsis edilen malların koçanına/tapusuna denir.


☎️ 0533 851 27 10



Kategoriler
+90 533 851 27 10

edestate.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir