İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

KKTC Tapu Alım Harçlarında ki İndirim 30 Haziran 2020'ye Kadar Uzatıldı

ED Plus Estate olarak www.edestate.com ziyaretçilerine emlak sektörü ile ilgili haberleri paylaşıyoruz.

Emlak sektöründe beklenen ‘Tapu Alım Harçlarında ki İndirim’ uzatıldı. 

Resmi Gazete’de yılın ilk günü 1 Ocak’ta yayımlanan Tapu ve Kadastro Dairesi (Harç ve Ücretler) Yasası’nda yapılan değişiklikle, emlak sektörünün uzun süredir talep ettiği ‘Tapu Alım Harçlarında ki İndirim’ süresi uzatıldı. Böylelikle tapu devrinde ödenmesi gereken harçlarda ki %2'lik indirim uzatılmış oldu.

KKTC vatandaşı bireysel emlak alıcısı ise muafiyet kullanmak istememesi durumunda veya muafiyetinin olmaması durumunda tapu devir harcı olarak rayiç bedelin %6'sı yerine %4'ünü ödeyecektir. Bu indirimden KKTC vatandaşları ve şirketler yararlanabilmektedir.

Sadece KKTC vatandaşı bireysel alıcının muafiyet hakkını kullanması durumunda ise bu oran %3 yerine %1 olarak uygulanacaktır. Bu indirim sadece konut alımlarında ve konutun büyüklüğü 140 metrekare veya daha küçük olması durumunda geçerlidir. Yabancı uyruklu alıcıların bir kereye mahsus olmak üzere ilk alımda %3 indirim hakları bulunmaktadır. Daha önce alım yapmış olup bu hakkını kullananlar daha sonra ki alım işlemlerinde %6 tapu devir harcı ödemek zorundadırlar.


☎️ 0533 851 27 10

www.edestate.com

#EdEstate #EdPlusEstate




Kategoriler
+90 533 851 27 10

edestate.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir